top of page

Losliggende of holklinkende tegels? Duurzaam verhelpen met STONEFIX injectiehars.

Professionele 2-componenten injectiehars om holle tegels of losse tegels zeer duurzaam vast te leggen.
Zeker voor de handige doe-het-zelver geschikt. Geen handige doe-het-zelver? Of een meer complexe situatie en liever uitbesteden aan een ervaren professionalKijkt u dan even op de website van RenoStone.

Lees meer.....

Stonefix injectiehars tegels
meer informatie

Waarom losse of holle tegels repareren? 
Als een tegel holklinkt of losligt, is de kans groot dat deze zal breken of scheuren! Met StoneFix heeft u absoluut een kwalitatief hoogstaand product in handen om dit te voorkomen!

Wat is er eigenlijk aan de hand?
Er kunnen meerdere oorzaken zijn. Veelal heeft, met het plaatsen van de tegels, de tegellijm niet goed gehecht. Er kan te weinig lijm gebruikt zijn of de tegel is tijdens het verlijmen onvoldoende aangedrukt. Een andere oorzaak kan de 'werking' zijn van de ondervloer; krimpen of uitzetten voorzaakt holle of losliggende tegels. Teveel spanning op de vloer kan ook het euvel van losse tegels veroorzaken. Vaak laat het voegwerk ook gebreken zien zoals scheuren of loskomen van het voegwerk. 

Hoe kan ik zelf injecteren?
Bij uw bestelling van injectiehars ontvangt u een stapsgewijze gebruiksaanwijzing. Onderstaand geven wij u wel alvast een idee over de werkwijze. Wilt u liever een professionele applicateur inschakelen? Dan kunt u contact opnemen met RenoStone: www.renostone.nlinfo@renostone.nl - tel. 06-30 85 30 95 (Miqèl) of 06-42 77 01 95 (Edwin). 

Is injecteren altijd mogelijk? En wat als het via het voegwerk niet mogelijk blijkt?
Injecteren biedt in verreweg de meeste gevallen een uiterst duurzame oplossing, zonder dat er hak- of breekwerk aan te pas komt. Mocht injecteren via het voegwerk niet mogelijk blijken (doordat de ondergrond geen ruimte biedt voor de hars), dan is er altijd nog de mogelijkheid om via de tegel zelf te injecteren. In dat geval raden wij u sterk aan om de werkzaamheden te laten uitvoeren door RenoStone.

Werkwijze
1. Stel vast waar de holle plekken/losliggende tegels zich exact bevinden. Tik op de tegels met (bijvoorbeeld) uw knokkels en luister naar de verschillen in geluid tussen de loszittende en vastzittende tegel. 
2. Check of het voeg-/kitwerk in orde is. Vertoont dit gebreken, zoals scheurtjes of los voegwerk/losse kit, moet dit eerst worden hersteld en daarna uitharden volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3. Boor (recht naar beneden en niet in de ondergrond) een gaatje in het voegwerk met het steenboortje ter hoogte van de holle klank/losliggende tegel
3. verwijder het stof na het boren
4.
injecteer de losliggende/holklinkende tegel met de injectiehars en kitspuit (195 ml koker) of injectiespuit van Stonefix (400 ml koker)
6. verwijder eventueel overtollig injectielijm direct na het injecteren met een doek. Mocht er ergens op de tegel meer injectiehars terecht zijn gekomen, verwijder dit dan met Faber Epoxy Reiniger.
7. laat de geïnjecteerde tegels minimaal 24 uur uitharden voordat u deze weer in gebruik neemt
8. herstel de kleine boorgaatjes met voeg


Injecteren in de badkamer? Dan is het belangrijk dat de tegels goed droog zijn. Wanneer er sprake is van een lekkage zal deze eerst moeten worden verholpen. 

bottom of page